top of page
Zoeken
  • Team TEASE

Vegan shampoos: all natural

We leven steeds bewuster. We scheiden ons afval, eten minder vlees en we willen dat de producten die we kopen milieu- en diervriendelijk zijn. Dat geldt niet alleen voor ons eten, maar ook beauty-producten zoals shampoos en conditioners. We hebben steeds meer interesse in vegan producten. Maar wat is een vegan shampoo dan precies?

Een shampoo mag pas vegan genoemd worden als er geen dierproeven zijn uitgevoerd en als er geen dierlijke bestanddelen in zitten. Honderd procent diervriendelijk dus <3!Wat voor dierlijke bestanddelen zitten er dan in onze beautyproducten? Heel veel! Bijenwas in je lippenbalsem. Collageen in crèmes en lotions (dit wordt uit vissen gehaald). Glycerin, retinol hyaluronic, acid. De lijst met dierlijke bestanddelen in onze cosmetica is lang. En dat is helemaal niet nodig! Er zijn zoveel goede plantaardige alternatieven. In vegan shampoos wordt bijvoorbeeld gebruik gemaakt van gemalen koffie, cacaoboter, kamille, gemalen amandelen, havermelk, kokosolie en oliën uit bloemen en planten. Dat klinkt toch heerlijk?
Ik juich deze trend heel erg toe! Want waarom een ‘gewone’ shampoo kopen als er zoveel goeie vegan alternatieven zijn? Volgende keer vertel ik wat mijn favoriete vegan haarproducten zijn.

Tot snel, liefs!

30 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page