top of page
Zoeken
  • Team TEASE

Wat zijn kleurmaskers?


Wil jij je haar wel eens een andere tint geven? Of wil je je gekleurde lokken mooi bijhouden? Dan is hier een hele mooie oplossing voor! Namelijk, kleurmaskers!

Ideaal om voor korte periode een kleur te proberen of om te kijken of een tint je staat, maar zonder dat het meteen permanent is. Kleurmaskers was je er namelijk naar een paar wasbeurten weer uit.

Wat doet een kleurmasker precies?

Zoals de naam al zegt, kleurmaskers geven je haar een tint en verzorgen je haar tegelijkertijd. Deze maskers bevatten pure pigmenten. Niet alleen geven deze je een mooie haarkleur, je haar wordt ook nog eens intens gevoed.

Wat is het verschil tussen een kleurshampoo en een kleurmasker?

Kleurshampoos bevatten vaak reinigende ingrediënten. Deze zorgen dat jouw haar schoon wordt. De haarmaskers zorgen dat het haar weer gehydrateerd en gevoed wordt. Doordat jou haar wellicht wat te verduren heeft gehad door een kleurbehandeling kan het zijn dat het droog aanvoelt. Het haarmasker zorgt er dan voor dat je de kleur mooi bijhoudt en dat het haar herstelt.

Welke kleur past bij mij?

Het kan lastig zijn om te bepalen welke kleur het beste bij je past. Doordat de maskers uitwasbaar zijn kun je goed experimenteren met diverse tinten. Maskers kleuren alleen maar in en zullen je haar niet lichter maken. Heb je bruin haar? Dan zal een kleurmasker met lichte tinten niet op het bruine haar pakken. Andersom geldt dat voor blond niet. Als je licht haar hebt zal het masker het lichte haar inkleuren naar de tint die je mooi vindt.

Een kleurmasker is niet permanent!

Wat belangrijk om te weten is dat kleurmaskers enkel een laagje over het haar leggen. De kleur zal niet helemaal in het haar dringen. Hierdoor vervaagd de kleur na een paar keer wassen. Het masker kan de tint van het haar veranderen, maar zal niet heel donker worden als je bijvoorbeeld wat lichter haar hebt. Heb je bijvoorbeeld bruin haar met lichte highlights? Dan kun je ervoor kiezen om er een koper tint overheen te zetten waardoor je mooie kopere highlights door je bruine haar krijgt. Dit kan natuurlijk ook met een carameltint. Heb je blond haar en wil je de gele of warme tinten in je haar afzwakken? Dan kun je kiezen voor een masker die violet pigmenten bevat. Violet zal de warme tinten in je haar afzwakken.

Wil je echt een andere kleur of dat het langer houdbaar is dan is het misschien verstandig om het te kleuren met permanente verf of een toner.


Benieuwd of een kleurmasker iets voor jou is? Of wil je weten welke tint er het beste bij jou haarkleur en wensen past? Wij hebben diverse merken en kleurtinten. Kom gerust langs bij ons in de salon voor advies!

Liefs, Joyce

239 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page