top of page
Zoeken
  • Team TEASE

Haarverzorging voor thuisJe kent het wel, heb je net lekker je haar laten knippen en/of kleuren bij de kapper, maar thuis val je toch snel weer in je oude patroon qua verzorging van het haar. Toch is het heel makkelijk om dat heerlijke frisse gevoel van je haar na je kappersbezoek thuis te ervaren.


Om te beginnen is het belangrijk dat je de juiste shampoo afstemt op jou haar. Is het haar beschadigd, droog, gekleurd of wil je wat meer volume? Jouw haarstylist kan je adviseren welke haarverzorging bij jou haar past.

Het is ook belangrijk dat de verzorging die je op dat moment gebruikt van dezelfde lijn en merk is. Dus bijvoorbeeld de shampoo, conditioner en het masker van hetzelfde merk. Dit omdat alle ingrediënten op elkaar zijn afgestemd voor het beste resultaat.


SHAMPOO

De verzorging begint natuurlijk al bij het haar wassen. Het is goed om het haar niet elke dag te wassen. Hierdoor kan het snel vet worden en was je elke keer de natuurlijke oliën van het haar af.

Om je haar op de juiste manier te wassen is het raadzaam om per wasbeurt het haar 2 keer te wassen. De eerste keer wassen doe je om het vuil van het haar te verwijderen. De tweede keer is om het haar te verzorgen en de ingrediënten hun werk te laten doen.


CONDITIONER

Na het wassen is het tijd voor de conditioner. De conditioner geeft het beste resultaat als je deze in handdoekdroog haar op brengt. Als je haar kletsnat is, kan het product niet intrekken waardoor het bij het uitspoelen direct verdwijnt in het doucheputje. Laat deze naar wens 1 á 2 minuten intrekken.


MASKER

Als extra verzorging kun je ervoor kiezen om 1 keer in de week een masker aan te brengen. Deze kun je gebruiken in plaats van een conditioner. Een masker voedt het haar meer en trekt dieper in de vezel laag waardoor deze heel hydraterend werkt. Is je haar erg beschadigd? Dan kun je er ook voor kiezen om het masker een nacht in te laten trekken.


FÖHNEN

Föhn je het haar? Dan is het erg belangrijk om een hittebescherming te gebruiken. De hittebescherming zorgt ervoor dat het haar niet uitdroogt en dat het haar de glans niet verliest. Deze zijn verkrijgbaar in de vorm van een spray of een leave-in.


STYLING

Ten slotte is de styling heel belangrijk. Je wilt natuurlijk dat je mooi verzorgde lokken goed in model blijven zitten. Belangrijk is dat je niet te veel product gebruikt. Kappers gebruiken geen grote hoeveelheden product om het haar in model te brengen. Vaak is de hoeveelheid van een munt genoeg.

Dus heb je een keer tijd en zin in een verwenmoment voor je haar? Volg dan deze stappen en geniet van het heerlijke frisse gevoel dat je ervaart na een bezoekje aan de kapper! Je kan natuurlijk ook altijd langskomen bij ons in de salon om je haar eens een boost te geven! Liefs, Joyce

184 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page