top of page
Zoeken
  • Team TEASE

Hydrateren doe je zo!

Hydratatie voor je haar

Heb jij last van droog haar? Of voornamelijk droge punten? Dan is de kans groot dat jouw haar gedehydrateerd is… Já inderdaad: gedehydrateerd, dit houdt in dat je haar een tekort heeft aan vocht. Dit kan komen door invloeden van buitenaf, (denk hierbij aan weersveranderingen) doordat je jouw haar misschien wel iets te vaak krult of door dat je bijvoorbeeld heel warm doucht. Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Als jouw haar niet goed gehydrateerd is mist het veerkracht en glans. Je punten voelen vaak stug/droog aan. Je haar kan daarnaast erg pluizig zijn en er dof uitzien. Zoals aangegeven kan dit ook te maken hebben met de weersveranderingen, denk hierbij aan de overgang van de zomer naar de herfst. Dana, kapster van onze kapsalon Tease legt jullie graag uit wat het nu precies doet met je haar en hoe je dit kunt oplossen. Lees snel verder!  

Te weinig hydratatie in het haar? 

Wat houdt het in?

Wanneer je haar niet genoeg gehydrateerd wordt kan het vrij hard aanvoelen. Het voelt dan knapperig/droog aan. Denk bijvoorbeeld aan spaghetti, wanneer het in de verpakking zit kan je het gemakkelijk breken, gooi je het echter in een pan met water wordt het soepel. Heb jij hier last van? Voelt jouw haar stug, hard of knapperig aan? Dan is de kans groot dat jouw haar hydratatie nodig heeft. Dit kan meerdere oorzaken hebben: je gebruikt de verkeerde producten die totaal geen hydratatie geven, of de genoemde factoren zoals hierboven beschreven. Wat ook kan is dat jouw haar heel poreus is waardoor de haarschubben open staan. Ook al gebruik je dan hydraterende producten voor het haar, je haar kan dan de producten niet goed vasthouden waardoor je geen effect terugziet. In dit geval kan je het beste naar jouw kapper toe gaan om je puntjes te laten knippen. Het volgende kan ook een oorzaak zijn; namelijk dat jouw haar teveel is overladen met proteïne. Dit betekent dat je te lang of te veel producten gebruikt met alleen proteïne wat zorgt voor een build-up laagje. Dit laagje blijft om het haar zitten waardoor de producten met vocht hun werking niet kunnen doen. Het is dus altijd belangrijk de juiste balans te vinden tussen proteïne en vocht. Over proteïne vertellen wij jouw snel meer in een andere blog. Hoe kom je hier nu achter? Voel voor elke wasbeurt aan je haar waar het behoefte aan heeft. Voelt je haar droog of stug aan, dan heeft je haar vocht nodig. Voelt je haar daarentegen slap aan? Dan is de kans groot dat je haar teveel vocht bevat. Probeer in dit geval juist producten te gebruiken met proteïne. Het is dus de key om hier je balans in te vinden! 


Hoe zorg ik ervoor dat mijn haar genoeg hydratatie krijgt?!

Ben je ook benieuwd wat je haar nodig heeft om er mooi en gehydrateerd uit te zien? Bestudeer de kwaliteit van je haar dan goed. Kijk daarnaast naar de tijd van het jaar en wat je op dagelijkse basis met jouw haar doet. In de zomer heeft je haar namelijk extra hydratatie nodig, dit komt veelal door de zon. In de winter staat waarschijnlijk de verwarming aan, ook in dit geval heeft je haar hydratatie nodig. Gebruik jij dagelijks je favo stijltang? Dan is het zeker een must om de juiste stijltang te gebruiken. Een stijltang met volledige keramische platen is van belang omdat dit je haar minder snel beschadigt. Denk hierbij aan de stylingtools van Dyson. Als jij warm doucht, vaak je haar krult of je haar stijlt dan heb jij eerder vochtinbrengende producten nodig om het te herstellen. Was je jouw haar al met hydraterende producten maar merk je er vrij weinig van? Probeer dan om als extraatje een hydraterend haarmasker te gebruiken en zorg ervoor dat je dit bij blijft houdenzodat het geen vocht verliest. Voor een extra boost kun je proberen om te slapen met je haarmasker in en geen producten met siliconen te gebruiken. Siliconen sluiten het haar af waardoor andere producten niet opgenomen worden en hun werking niet kunnen doen. Dit is natuurlijk zonde van het product en van je geld… Wateroplosbare siliconen mogen dan weer wel, dus kijk dit altijd goed na wanneer je last hebt van droog haar. Dit zijn wateroplosbare siliconen:

Diisostearoyl Trimethylolpropaan Siloxy Silicaat

Dimethiconol

Difenyl Dimethicone

Disiloxan

Hydroxypropyl-polysiloxaan

Lauryl Methicone Copolyol

fenyltrimethicon

Silica

Siliconen Quaternium - 17/8

SilsequioxaneTrisiloxaan

Hieronder enkele voorbeelden voor jullie van fijne hydraterende lijnen (klik op de afbeelding om direct naar de lijn te gaan). Davines MOMO

Briogeo Be Gentle Be Kind

OWAY Moisturizing


Suavecita Hydrating

Kevin.Murphy Hydrate.Me


Olaplex No.4 / No.5


Aveda Sap Moss


Mocht je vragen hebben laat het ons dan gerust weten.

Liefs Dana & Silke 

1.376 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Yorumlar


bottom of page